30 Eylül 2007 Pazar

Hayat bir resitaldir.




Gönüllerin sultanı

Gönüllerin Sultanı
O hükümdarlar zamanında yaşamış bir düşünce adamıydı. Binlerce kilometre uzunluğunda topraklara ve üzerindeki canlı cansız herşeye hükmeden hükümdarlar gün geldi onun karşısında boyun büktü,ellini öptü. Çünkü o gerçekten hükmetmenin kolay olmadığı yeryüzündeki yegane yerin gönüllerin sultanıydı. Mevlana Celaleddin Rumi'nin 800 doğum yılı olan 2007 ,UNESCO tarafından dünyada Mevlana yılı olarak ilan edildi.

30 eylül 1207 Bu günde doğum günü.

Dön aşkın çevresinde.Gün işte bu gün. Dön.Dön Çılgın kalbini yermez dönüşün.

The Sultan of divine Love

The Sultan of divine Love

Mevlana was a sage who lived in the days of the Seljuk Empire. The sovereign, who ruled over every living and non-living thing in territories that reached thousands of miles, bowed and kissed Mevlana's hand on the day he met him. The sultan of divine Love, Mevlana, was the only person on earth who really understood. UNESCO has declared 2007 the year of Mevlana since it isthe 800th anniversary of the birth of Mevlana Jalal ad-Din Rumi.

Metin ASLIM

Trun around in love today is the day. Turn .Turn.Your wild beart will never condemn your wbirling
Mevlana

27 Eylül 2007 Perşembe

Cerrah nereye koşuyor.

Cerrah nereye koşuyor. 27/eylül/2007
İstanbul emniyet müdürü yeni hükümetle nereye koşuyor. İstanbul da göreve başladığından beri toplum için bir çok faydalı hizmetlerde bulunmuştur. Hatırlayalım lütfen arkadaşlar kap kaçtan insanlar bunalmışlardı kökü kazınmadı , Ama yok denecek kadar azaldı hırsızlık bundan dört yıl öncesine nazaran azaldı, çeteler bir biri ardına çökertiliyor . Bunları sıralamaya kalkarsak kelimeler ve cümleler birbirini bağlar uzadıkça uzar. Unutmayalım ki bireysel hatalardan doğlayı emniyet teşkilatımızı zedelemiyelim unutmamak gerekir’ki toplumun içinde nasıl çürük elmalar varsa her teşkilatında içinde olacaktır, önemli olan bunları temizlemektir. Başımız Belaya girse Hemen telefona sarılıp polisi ararız, Sevgili Basın mesupu arkadaşlar namusumuzu ve her şeyimizi teslim ettiğimiz polisimize sahip çıkalım. Sahit olduğum Bir konu Hatırı sayılır Bir iş adamı Müdürlerinden birini övmeye başladığında iş adamına sert uslupla Beyefendi bana iyi adam lazım değil mesleğini seven görevini yapan polis lazım de değini duydum. Sayın Cerrah Nereye Koşuyor…!!! Aldığımız duyumlara göre Sayın Cerrah bir metropolun valisi olacak çok yakında …
Serbest Yazar
Metin ASLIM
metinaslim@istanbul.com
05369373114